Veelgestelde vragen

 

Chakratherapie | Kassiopeia, Gent♦ Algemeen

» Hoelang duurt een consult?

Gemiddeld kan je rekenen dat een consult 1u15min tot 1u30min zal duren. Persoonlijk plak ik hier niet graag een cijfer op, omdat voor mij een behandeling de tijd moet krijgen die nodig is.
Een eerste bezoek kan wat langer duren vermits we eerst met elkaar willen kennis maken.
Op deze website worden bij alle behandelingen de geschatte tijd vermeld.

Voor kinderen wordt de behandelduur (en de prijs) aangepast naargelang leeftijd en aard van het consult.

» Is een energetisch consult een alternatief voor klassieke geneeskunde?

NEEN. Maar, samen (met vele andere therapievormen) kunnen beide zeer complementair zijn.

» Wat (kunnen) effecten zijn tijdens een behandeling?

Tijdens een behandeling kunnen er reacties optreden die verband houden met de processen die in het lichaam in gang worden gezet. Deze kunnen zowel van emotionele als van fysische aard zijn. Gaande van lach- en huilbuien, zweetuitbarstingen, koude rillingen, tot in slaap vallen. Al deze reacties zijn totaal normaal en er kan dan ook onmiddellijk op ingespeeld worden.

» Wat (kunnen) effecten zijn een behandeling?

De meeste mensen ervaren een behandeling al meteen als positief en weldoend. Al kan je je na een behandeling ook wat loom of zelfs moe voelen. Plan daarom (zeker de eerste keer) best geen al te belastende activiteiten meer. Beter is om te ontspannen en na te genieten van de effecten die je ervaart (indien mogelijk natuurlijk).
Drink veel water en/of thee.
Ook een goede wandeling kan deugd doen om de effecten van de behandeling te aarden. Het is ook goed mogelijk dat er (meestal van korte duur) emotionele en/of fysieke reacties optreden die minder aangenaam zijn.
Dit kan gaan van gevoelens van verdriet, die al dan niet gepaard gaan met huilbuien, tot huiduitslag, koortsig voelen, verandering in urine en/of stoelgang,...
Meestal is er geen reden tot ongerustheid omdat al deze symptomen te maken hebben Met het proces van loslaten en transformatie in je lichaam. Indien je toch twijfelt, aarzel dan niet om contact met me op te nemen - of contacteer, indien gewenst, gerust je huisarts.

» Is er een "dresscode"?

In de eerste plaats is het belangrijk dat JIJ je comfortabel voelt, dus wordt gemakkelijk zittende kledij aangeraden.
In geval van Healing zullen het enkel de schoenen zijn die uit gaan.
In geval van Causale voetreflexologie gaan uiteraard ook de kousen uit.
Wanneer ik met de Beamerlightpen werk zal ik je vragen, om voor bepaalde behandelingen, kledingstukken uit te doen.

Wat is de 'boviswaarde'?

De Boviswaarde is een universele energiemeting.

Dit is een manier waarop we de kwaliteit van energieën kunnen meten. Boviswaarden kunnen worden gemeten met een pendel of een Biotensor. De Boviswaarde is vergelijkbaar met het trillingsgetal van een materie of van kleuren; zoals elk product een kleur heeft, zo heeft het ook een trillingsgetal. Wanneer een plaats of een voorwerp een hogere trilling heeft dan 6.500 Bovis verschaft deze ons energie en zorgt voor een perfect evenwicht.

♦ Gerichtere V.G.V.’s in verband met aura-soma

» Hoe weet ik welke flesjes ik moet kiezen?

Shakespeare zei: "De ogen zijn de ramen van de ziel."
Uiteindelijk zit onze grootste gids in onszelf. Deze zal je als vanzelf naar de juiste kleurenkeuze leiden, er bestaat geen foute of juiste keuze. De keuze die je maakt is steeds de juiste, voor jou, op dat moment!

» Moet ik hierin geloven?

Kleuren zijn een onderdeel van het licht (regenboog). Licht is een essentieel onderdeel van ons en ons leven. We ontvangen licht, maar stralen het ook uit. Aura-soma werkt dus ook als je er niet in gelooft. Vandaar de Aura-soma-leuze: "Je bent de kleuren die je kiest."

Heb je zelf nog een vraag?...
Stuur me gerust een berichtje!